Workplace Essential-, Advanced- ja Enterprise-yksityisyyskäytäntö


Workplace on Facebookin luoma verkossa toimiva sovellusalusta, joka antaa käyttäjien tehdä yhteistyötä ja jakaa tietoja työpaikallaan. Workplace-alusta sisältää Workplace Essential-, Advanced- ja Enterprise-verkkosivustot ja -sovellukset sekä näihin liittyvät verkkopalvelut, joista käytetään yhteisnimitystä “palvelu”.
Tämä tietosuojakäytäntö kuvaa, miten tietojasi kerätään, käytetään ja jaetaan kun käytät palvelua.
Palvelu on tarkoitettu organisaatioiden käyttöön niiden ohjeiden mukaisesti ja sen tarjoaa sinulle työnantajasi tai muu organisaatio, joka on valtuuttanut sinut käyttämään palvelua (sinun “organisaatiosi”).
Palvelu on erillinen muista mahdollisesti käyttämistäsi Facebook-palveluista. Facebook tarjoaa sinulle nämä muut Facebook-palvelut ja niitä hallinnoivat niiden omat käyttöehdot. Palvelun sinulle tarjoaa kuitenkin organisaatiosi ja sitä hallinnoi tämä tietosuojakäytäntö sekä Workplacen hyväksyttävän käytön käytäntö.
Organisaatiosi on vastuussa Workplace-tilistäsi ja ylläpitää sitä (“Tilisi”). Organisaatiosi on myös vastuussa kaikkien palvelussa tai sen kautta lähettämiesi tai antamiesi tietojen keräämisestä ja käytöstä. Tätä käyttöä hallinnoivat organisaatiosi Facebookin kanssa asettamat ehdot.
Tämän tietosuojakäytännön lisäksi organisaatiollasi saattaa olla muita käytäntöjä tai menettelyohjeita, jotka koskevat palvelun käyttöäsi.
Jos sinulla on palvelun käyttöösi liittyviä kysymyksiä, ota yhteyttä organisaatioosi.

I. Millaisia tietoja kerätään?
Organisaatiosi kerää seuraavanlaisia tietoja kun sinä, työkaverisi tai muut käyttäjät käytätte palvelua:
  • yhteystietosi, kuten koko nimi ja sähköpostiosoite,
  • käyttäjänimesi ja salasanasi,
  • työnimike, osastotiedot ja muut työhösi tai organisaatioosi liittyvät tiedot,
  • sisältöäsi ja viestintääsi koskevat tiedot sekä muut palvelun käytön aikana antamasi tiedot, kuten tiedot tiliisi kirjautumisesta, sisällön luomisesta tai jakamisesta sekä viestien lähettämisestä ja viestinnästä muiden kanssa. Tällaisia tietoja voivat olla sisältösi sisältämät tai sitä koskevat tiedot (kuten metatiedot), esimerkiksi kuvan sijainti tai tiedoston luomispäivämäärä,
  • sisältö sekä viestintä- ja muut tiedot, joita muut ihmiset antavat käyttäessään palvelua. Näihin voi kuulua sinua koskevia tietoja esimerkiksi silloin, kun he jakavat sinusta kuvan tai kommentoivat sitä, lähettävät sinulle viestin tai lataavat, synkronoivat tai tuovat yhteystietosi,
  • kaikki viestintä muiden palvelun käyttäjien kanssa,
  • organisaatiollesi lähetetty käyttäjien viestintä, palautteet, ehdotukset ja ideat,
  • laskutustiedot, ja
  • tiedot, jotka annat kun sinä tai organisaatiosi otatte sovellusalustan tukeen yhteyttä tai vuorovaikutatte sen kanssa palveluun liittyen.

II. Kuinka organisaatiosi käyttää näitä tietoja?
Organisaatiosi jakaa keräämiänsä tietoja sovellusalustan tarjoavan Facebookin kanssa antaakseen Facebookille mahdollisuuden tarjota palvelua ja sen tukea organisaatiollesi ja muille käyttäjille, kaikkia organisaatiosi mahdollisia muita ohjeita noudattaen. Esimerkkejä tällaisesta käytöstä ovat:
  • viestintä käyttäjien ja ylläpitäjien kanssa näiden palvelun käyttöön liittyen,
  • palvelun turvallisuuden parantaminen organisaatiollesi ja muille käyttäjille, esimerkiksi tutkimalla epäilyttävää toimintaa tai sovellettaviin käyttöehtoihimme tai käytäntöihimme kohdistuvia rikkeitä,
  • sinun ja organisaatiosi käyttökokemusten mukauttaminen osana palveluiden tarjoamista,
  • uusien työkalujen, tuotteiden tai palveluiden kehittäminen palvelun sisällä organisaatiotasi varten,
  • palvelussa tehtyjen toimien yhdistäminen saman henkilön käyttämille eri laitteille palvelun yleisen toimintatehokkuuden parantamiseksi,
  • mahdollisten ohjelmistovirheiden tunnistaminen ja korjaaminen, ja
  • tieto- ja järjestelmäanalytiikan suorittaminen, esimerkiksi tutkimustyönä palvelun parantamiseksi.

III. Tietojen paljastaminen
Organisaatiosi paljastaa kerättyjä tietoja seuraavasti:
  • kolmannen osapuolen palveluntarjoajille, jotka avustavat palvelun tai sen osan tarjoamisessa,
  • kolmannen osapuolen sovelluksille, sivustoille tai muille palveluille, joihin voit ottaa yhteyttä palvelun kautta,
  • merkittävän yrityskaupan yhteydessä, esimerkiksi palvelun siirron, sulautumisen, yhdistymisen tai resurssien myynnin tapauksessa tai epätodennäköisen konkurssin tai maksukyvyttömyyden ilmetessä,
  • jokaisen henkilön turvallisuuden suojaamiseksi sekä petokseen, turvallisuus- tai tekniseen ongelmaan vastaamiseksi, ja
  • haasteen, etsintäluvan, tietojen esittämistä koskevan määräyksen tai muun lakia valvovan viranomaisen esittämän pyynnön tai määräyksen yhteydessä.

IV. Tietojesi käyttäminen ja muokkaaminen
Sinä ja organisaatiosi voitte käyttää, korjata tai poistaa palveluun lataamianne tietoja käyttämällä palvelun sisäisiä työkaluja (esimerkiksi muokkaamalla profiilitietojasi tai toimintalokin kautta). Jos et voi tehdä niin palvelussa olevia työkaluja käyttämällä, ota yhteyttä suoraan organisaatioosi, jotta voit käyttää ja muokata tietojasi.

V. Kolmannen osapuolen linkit ja sisältö
Palvelu voi sisältää linkkejä kolmannen osapuolen ylläpitämään sisältöön, jota organisaatiosi ei hallitse. Suosittelemme, että tutustut jokaisen vierailemasi verkkosivuston tietosuojakäytäntöihin.

VI. Käyttäjätilin sulkeminen
Jos haluat lopettaa palvelun käytön, ota yhteyttä organisaatioosi. Vastaavasti, jos lopetat työskentelyn organisaatiossa, organisaatio saattaa keskeyttää käyttäjätilisi käytön ja/tai poistaa tiliisi liittyvät tiedot.
Yleensä käyttäjätilin poistamiseen menee noin 90 päivää sulkemisen jälkeen, mutta joitain tietoja saattaa jäädä varmuuskopioihin ja lokeihin kohtuulliseksi ajaksi. Huomaa, että palvelussa luomasi ja jakamasi sisältö on organisaatiosi omaisuutta ja voi jäädä palveluun ja olla käytettävissä, vaikka organisaatiosi poistaa käyttäjätilisi käytöstä tai irtisanoo sen. Tässä mielessä palvelulle tarjoamasi sisältö on samanlaista kuin muu työsi yhteydessä luomasi sisältö (kuten esitykset tai muistiot).

VII. Tietosuojakäytännön muutokset
Tätä tietosuojakäytäntöä voidaan päivittää ajoittain. Kun se päivitetään, alla oleva ”päivitetty viimeksi” -päiväys korjataan ja uusi tietosuojakäytäntö julkaistaan verkossa.

VIII. Ota yhteyttä
Jos sinulla on tätä tietosuojakäytäntöä tai Workplacen hyväksyttävän käytön käytäntöä koskevia kysymyksiä, ota yhteyttä organisaatioosi sen ylläpitäjän kautta.
Jos asut Kaliforniassa, voit lukea lisää kuluttajan yksityisyydensuojasta ottamalla yhteyttä organisaatioosi sen ylläpitäjän kautta.

Päivitetty viimeksi: 3. tammikuuta 2020